Recentelijk zijn er veel geluiden te horen dat chips niet meer zo lekker smaken als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal enige verandering te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar wat is de reden hierachter? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, onthult het antwoord in een video op TikTok.
“Eindelijk heb ik ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De boosdoener? De hoeveelheid zout die tegenwoordig door fabrikanten in hun chips wordt verwerkt.
Bosman wijst op de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben beduidend de hoeveelheid zout in hun producten verminderd.
Eerder vertelden we al waarom het moeilijk is om te stoppen na een paar chipjes. Misschien heb je gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat is inderdaad het geval.
1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5, Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!