Vrouw wil genderneutrale aanspreekvorm: Noem haar clown!

WhatsApp Image 2024 05 30 at 084015 2jpeg

Er is tegenwoordig veel vrijheid in het kunnen zijn wie je wilt. Het wordt steeds meer erkend dat er diverse genderidentiteiten bestaan, zo is het zelfs mogelijk om je geslacht aan te passen op officiële documenten.

Voor sommige mensen is genderneutraliteit de gewenste identiteit. Het lijkt alsof er steeds meer ruimte komt voor diversiteit in genderidentiteiten.

Tobi is een influencer die twijfelt over de gewenste genderidentiteit als man of vrouw.

Daarom prefereert Tobi de aanspreekvorm ‘het’. Dit is niet het enige, want Tobi zoekt actief naar grenzen.

Tobi verkiest het gebruik van de aanspreekvorm ‘clown’.

Op zoek naar erkenning voor ‘hun’ eigen unieke genderidentiteit, voelt Tobi zich niet serieus genomen en eist daarom dat het gender officieel erkend wordt als één van de genders.


Hoe Tobi deze gender wil noemen? Als ‘de genderloze clown’. Tobi houdt van schmink en maakt zich op op een manier die meer weg heeft van een clown dan van cosmetica.


Het gezicht is volledig opgemaakt en geeft direct een clownachtig uiterlijk, precies wat Tobi wil uitstralen.


Tobi vindt dat de make-up vooral feminisme uitstraalt. Toch geeft Tobi aan dat de clownsmake-up een prettig gevoel geeft en dat ‘ze’ zich eerder als een pop ziet.


“Om als een clown te verschijnen, is iets waar ik van geniet. Ik verlang er naar om gezien te worden als een pop. Ik wens niet om een vastgeplakt gender aan mezelf te hebben. Mijn bouw is anders,” deelt Tobi.

@tobitopaz i never talk ab this and i just don’t want to be viewed as gendered and hate the idea that people don’t know so okay thank you #nonbinary #agender #nb ♬ original sound – tobi

1. Haar wens is dat haar gender formeel erkend wordt.
2. Ze voelt zich niet serieus genomen…
3. Het roept vragen op over wat er mis is gegaan…
4. Zij voelt zich niet geïdentificeerd als hij of zij…
5. Het verzoek voor erkenning van een genderloze clown

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven