Always maakt maandverband voor iedereen: Voor transgenders en non-binaire mensen!

alwjpg

Er is aangekondigd dat Procter & Gamble, het bedrijf achter Always-maandverband en Tampax-tampons, hun verpakkingen genderneutraal zal maken.

Deze beslissing is genomen vanuit de wens om transgenders en non-binaire individuen te ondersteunen, door het verwijderen van het vrouwelijke Venus-symbool van de verpakkingen.

Hoewel het uiterlijk van het product verandert, blijft de inhoud ongewijzigd, aldus het bedrijf. Procter & Gamble is al 35 jaar prominent aanwezig in de menstruatiemarkt.

In een officiële aankondiging benadrukt het bedrijf: “Always heeft altijd gestaan voor meisjes en vrouwen, en dat engagement blijft. Tegelijkertijd omarmen we diversiteit en inclusie.”

Het bedrijf heeft laten weten dat er een groeiende vraag is naar producten die geschikt zijn voor alle menstruerende individuen, inclusief transgenders en non-binaire personen.

Er zijn groepen die nog steeds menstrueren vanwege hun baarmoeder, ongeacht hun genderidentiteit. Steph deNormand, een voorvechter van transgenderrechten in de VS, juicht de beslissing van Procter & Gamble toe.

Steph deNormand legt in een NBC-interview uit dat menstruerende trans- en non-binaire personen vaak ongemakkelijk zijn met typisch vrouwelijke symbolen op noodzakelijke producten.

“Trans- en niet-binaire mensen worden vaak verkeerd begrepen. Een gebaar zoals dit kan helpen om het beeld te verbreden en het stigma te verminderen voor alle gebruikers van deze producten.”

De aankondiging van Always heeft diverse reacties op sociale media teweeggebracht. Sommigen zien de beslissing als een belangrijke stap naar inclusiviteit, terwijl anderen de verandering onnodig en overdreven vinden.

De specifieke datum waarop het Venus-symbool van de verpakking zal verdwijnen, is nog niet bekendgemaakt.

1. Het bedrijf staat voor diversiteit en inclusiviteit.
2. Volgens het bedrijf is er een groeiende vraag…
3. De aankondiging zorgt voor gemengde reacties.
4. Vandaag de dag is echt alles mogelijk!
5. Dit gaat er veranderen aan de producten!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven