Vrouw leent haar man uit: ‘Hij geeft een ander perspectief’

ly 1jpg

Laura Young was verrast door het succes van het uitlenen van haar man voor diverse klusjes.

Met een tarief van 45 euro per klus en een volle agenda bleek het bedrijf van Laura en James Young al snel populair te zijn.

Het concept ontstond nadat Laura geïnspireerd was geraakt door een podcast over een man die zijn brood verdiende met het monteren van meubels voor anderen.

Vervolgens plaatste Laura advertenties op Facebook en de Nextdoor-app, waarin ze de verschillende vaardigheden van James aanprijst: van doe-het-zelfprojecten tot schilderen, decoreren, tegelzetten en tapijten leggen.

Binnen één dag had James zijn eerste klant, en al snel breidde zijn werkweek uit naar zes dagen, van 9 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds. De aanvragen bleven binnenstromen, waardoor ze zelfs sommige opdrachten moesten afwijzen.

James voert verschillende klussen uit, zoals het ophangen van tv’s en gordijnen, tot het renoveren van muren, en hij biedt zijn diensten aan zowel mannen als vrouwen.

De sociale media en de website van hun bedrijf worden beheerd door Laura terwijl James druk aan het werk is met klussen.

“Het succes overtrof onze verwachtingen,” zei Laura, “Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan.”

“We zijn pas vier maanden bezig en James werkt nu zes dagen per week,” zei Laura, “We waren zelfs genoodzaakt om opdrachten af te wijzen en onze werktijden aan te passen, waardoor we nu van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur werken.”

Vlak voor de kerstperiode lanceerden ze een nieuwe service: het installeren van feestverlichting binnen en buiten, wat ook een groot succes was met nog meer werk en verzoeken.

Ondanks hun drukke schema, hebben Laura en James nog geen tijd gehad om hun eigen bouwplannen uit te voeren.

James besloot zijn baan in het magazijn op te geven om fulltime voor hun drie kinderen te zorgen, waarvan er twee autisme hebben.

James ontving vier jaar geleden de diagnose autisme. Ondanks dat, toonde hij altijd interesse en tevredenheid in bouw- en constructiewerk. Laura merkte op: “Hij excelleert in bouwen en volgt nauwkeurig instructies op.”

“Hij heeft een zeer methodische geest en kan out-of-the-box denken. Hij ziet dingen anders.” Deze capaciteiten hebben zeker bijgedragen aan het succes van hun onderneming.

Binnen enkele dagen na de start ontving Laura talloze vragen over James’ werk, zelfs van mensen die op 200 km afstand wonen.

Hoewel ze geen elektrische of loodgietersdiensten aanbieden, hanteren ze een uurtarief van 45 euro en een dagtarief van 290 euro.

Laura en James zijn bekend met de financiële uitdagingen van ouders van kinderen met speciale behoeften en bieden kortingen aan zorgverleners, ouderen, gehandicapten en mensen met universeel krediet.

Deze aanpak heeft niet alleen hun populariteit lokaal vergroot, maar heeft ook hun imago als betrouwbare en empathische dienstverleners versterkt.

1. Hij heeft zelfs zijn baan opgezegd om dit te doen.
2. De mailbox van het koppel overstroomt volgens hen.
3. Volgens Laura volgt haar man instructies nauwgezet op.
4. Het was een slimme zet om het op deze manier aan te pakken!
5. Zowel mannen als vrouwen kunnen gebruik maken van zijn diensten.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven