Rene van der Gijp krijgt grote boete van Talpa: ‘Het slaat nergens op’

WhatsApp Image 2024 07 16 at 122408jpg

Naar verluidt verkeert René van der Gijp momenteel in onenigheid met John de Mol. De voetbalanalist heeft onlangs een boete opgelegd gekregen omdat hij besloot een dag vrij te nemen.

In de podcast KieftJansenEgmondGijp uit Van der Gijp zijn frustratie dat hij ‘enigszins vermoeid’ begint te raken van deze gang van zaken.

René van der Gijp is enorm geschrokken: ‘Ik weet niet wat ik meemaakte’

Gedurende de afgelopen maand was Van der Gijp dagelijks te zien op televisie met Vandaag Inside Oranje, zelfs in het weekend. Hij heeft echter twee keer op het laatste moment afgezegd.

De eerste keer was vanwege de verjaardag van zijn zoon Nicky, waarna Rutger Castricum zijn plek innam. De tweede keer ontbrak hij vanwege het eindexamenfeest van zijn kind dat die avond gepland stond.

Er is een bredere bekendheid dat de heren van Vandaag Inside niet altijd naar waarde worden geschat door Talpa.


John de Mol heeft een drastisch besluit genomen door Van der Gijp een aanzienlijke boete op te leggen vanwege zijn afwezigheid.

Rene van der Gijp is zich kapot geschrokken: ‘Ik weet niet wat ik meemaakte’

Van der Gijp is zwaar getroffen door dit besluit en voelt zich hierdoor niet naar waarde geschat. ”Ik ben blij dat het erop zit. Vier weken is lang hoor.”


”Toen wij het voor het eerst deden, in Scheveningen, kreeg je hele toespraken van RTL, over een maand elke dag op tv. Nu hoor je er niemand meer over. Het is normaal geworden.”


Voor zijn afwezigheid heeft John de Mol hem dus een boete opgelegd. ”Ja, ik moest betalen.” Het bedrag is 1.500 euro. ”Dat wordt van mijn salaris ingehouden.”


Michel van Egmond expressed that the fine is termed ‘bizarre’. Van der Gijp is also not pleased with this turn of events.

Rene van der Gijp got a big shock: ‘I don't know what I experienced'

”It’s ridiculous. Sometimes you get a little tired of it all. But yeah, you know, as we also say: the TV world is fun, but don’t dwell on it, because that won’t help.”


Van der Gijp concludes his tirade with the words: ”90 percent of the people working there (Talpa) are incompetent.”


1. Rene explains why he was absent twice…
2. Van der Gijp mentions getting tired of the situation.
3. The hefty fine is deducted from his salary.
4. He explains why he was absent twice…
5. The relationship between Rene and John de Mol is deteriorating…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven