Gek: Dit zijn de heel hoge prijzen voor een drankje op het terras deze zomer!

terras 1jpg

“Het leven wordt steeds duurder.” Met de prijsverdubbeling van sommige producten in de supermarkt, is deze veelgehoorde uitspraak in de afgelopen twee jaar niet verrassend.

Maar wat zijn de kosten voor een drankje op het terras deze zomer? De prijzen zijn aanzienlijk hoger dan bij de supermarkt. Zo betaal je gemiddeld €3,65 voor een biertje op het terras.

De sfeer en het mensen kijken maken het totaalplaatje anders wanneer je op een terras zit. Daarom is een bezoek aan het terras vaak meer dan alleen het drankje. Een kopje koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn €4,96, terwijl een mixdrankje in het centrum je gemiddeld €9,60 kost.


Een aanrader kan zijn om te kiezen voor een terras buiten het centrum, waar mogelijk lagere prijzen gelden en je meer kunt genieten en binnen je budget kunt blijven.


Tegenwoordig stijgen de prijzen van allerlei zaken, niet alleen van brandstof en boodschappen in de supermarkt, maar ook van drankjes die je op een terras bestelt.


Een ontspannen moment met het gezin op een terras onder de zon, vergezeld van een verfrissend drankje, kan aardig wat kosten.


1. Samen genieten op het terras met familie kan veel kosten!
2. Hier zijn de gemiddelde prijzen voor diverse drankjes:
3. Voor velen kan dit niet meer betaalbaar zijn!
4. Ongelofelijke prijzen voor een kopje koffie of een biertje!
5. Het kan een schok zijn wanneer je afrekent op het terras!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven