Dit is waarom chips anders smaken: ‘Jammer dat dit niet eerlijk is verteld’
Er is een opmerking van veel mensen dat de smaak van chips de laatste tijd anders is dan voorheen. Diverse populaire snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken een verandering te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar waarom is dat? De verklaring komt van de Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, die het antwoord geeft in een video op TikTok.
“Ik heb eindelijk ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, ook bekend als de Snackspert.
In de video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De oorzaak hiervan is naar zijn mening de afname van de hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips verwerken.
Bosman verwijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben de hoeveelheid zout in hun producten significant verminderd.
We hebben onlangs al uitgelegd waarom het moeilijk is om te stoppen na een paar chipjes. Maar misschien heb je gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat is waar.
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.