Medestudent over ontgroening van Amalia: ‘Uitgescholden en urenlang in kleermakerszit’

am 1

Prinses Amalia heeft de afgelopen weken kennisgemaakt met het uitdagende studentenleven, inclusief de intensiteit van een traditionele ontgroening.

Uit recente onthullingen blijkt dat de prinses deze ontgroening, net als alle andere studenten, zonder enige voorkeursbehandeling heeft doorstaan.

Op woensdagavond 21 augustus verzamelden honderden studenten zich in het Frans Otten Stadion in Amsterdam voor de ontgroeningsweek, meldt Story.

Onder hen bevond zich onze kroonprinses Amalia, die zich volledig onderdompelde in het studentenleven.

Ondanks haar koninklijke status werd ze niet anders behandeld en doorstond ze dezelfde fysieke uitdagingen als haar medestudenten op de Leusderheide, tijdens de ontgroening voor het Amsterdamsch Studenten Corps.

Iedere ochtend stond kroonprinses Amalia vroeg op voor de vlagceremonie, waar het Wilhelmus werd gezongen.

Amalia heeft ervoor gekozen zich aan te sluiten bij het damesdispuut K.a.r.a.a.t, dat bekend staat om zijn onconventionele en uitdagende karakter.

Dit dispuut onderscheidt zich door hun eigenzinnige versie van het nummer ‘Friet en Saus’, gebaseerd op Lil’ Kleine’s hit ‘Drank & Drugs’. De tekst van dit lied laat weinig aan de verbeelding over en is allesbehalve braaf.

Tijdens de ontgroening sliep de prinses, net als haar medestudenten, op een matrasje in de tennishal. “Ze was er gewoon bij, zonder gedoe,” vertelt een medestudent aan Story.

”We slapen niet gescheiden, jongens en meiden door elkaar dus. Eerlijk is eerlijk: ik vind Amalia een stoer wijf.”

Elke ochtend om 7.00 uur werden de studenten gewekt om vervolgens per fiets naar hun dispuutshuis te gaan, een tocht van ruim vijf kilometer voor de prinses.

Hoewel de damesontgroening minder fysiek intensief was dan die van de heren, was deze nog steeds zwaar. “Bij ons gaat het vooral om fysieke uitdagingen,” legt een medestudent uit.

“Wij moesten door de grachten zwemmen, terwijl de dames vooral verbaal werden aangepakt. Ze werden uitgescholden en moesten urenlang in kleermakerszit blijven zitten terwijl ze liedjes leerden.”

Ondanks de ontberingen gaf Amalia aan dat ze als een gewone student behandeld wilde worden. De ontgroening bleek een echte uitputtingsslag, met lange dagen die pas laat eindigden in de drukke sportzaal.

Dit alles speelt zich af terwijl Amalia nog geen jaar geleden werd geconfronteerd met ernstige bedreigingen. Nu lijkt ze vastberaden om het studentenleven volledig te omarmen, zij aan zij met haar medestudenten.

Scroll naar boven