Moeder slaagt er niet in om oppas te vinden: Haar eisenlijst is te bizar voor woorden!

bs 1jpg

De overgang naar ouderschap omvat ook de keuze om een oppas in te schakelen voor je kinderen, een belangrijke beslissing in het ouderschap.

Een recente bron van discussie is een omstreden Facebookadvertentie geplaatst door een Amerikaanse moeder genaamd Tammy.

In deze advertentie legde ze nauwkeurig de vereisten uit voor een toekomstige oppas voor haar vier kinderen, variërend in leeftijd van 2 tot 7 jaar.

Deze buitengewone eisen hebben veel gesprekken en kritiek veroorzaakt vanwege hun strikte en specifieke aard.

De advertentie stelt dat de oppas van maandag tot vrijdag beschikbaar moet zijn van 12.00 tot 18.00 uur, en soms in het weekend.

Het is van cruciaal belang dat de oppas uitmuntend kan koken en huishoudelijke taken kan uitvoeren.

De moeder eist dat de kandidaat ouder is dan 25 jaar, een masterdiploma heeft, geen sociale media gebruikt, niet drinkt of rookt, en geen tatoeages of piercings heeft.

Verder wordt verwacht dat de persoon minstens vijf jaar relevante werkervaring heeft en bereid is een achtergrondcontrole en drugstest te ondergaan.

Deze uitgebreide lijst van vereisten is opvallend, vooral gezien het voorgestelde salaris van ongeveer $200 per week, wat neerkomt op circa $6 per uur.

Deze betalingsvoorwaarden en uitzonderlijke eisen hebben tot veel kritiek en discussie op sociale media geleid.

Vele ervaren oppassers hebben aangeduid dat ze nooit voor zo’n laag bedrag zouden werken gezien de hoge eisen van de baan.

Een lezer die werkzaam is als oppasser, liet online weten: “Ik werk als oppasser, maar voor dat bedrag zou ik het nooit accepteren”.

Deze situatie werpt licht op de complexiteit en uitdagingen waarmee ouders geconfronteerd worden bij het vinden van geschikte oppas.

Het brengt vragen naar voren over redelijke verwachtingen en vergoedingen voor dergelijke belangrijke zorgtaken.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven