Advocaat Joost Klein ontkent beschuldigingen: ‘Natuurlijk is hij van streek’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Volgens zijn Zweedse advocaat Jan-Åke Fält ontkent Joost Klein betrokkenheid bij de gebeurtenissen rond het Eurovisie Songfestival in Malmö.


Zijn advocaat verklaart: “Hij voelt zich volledig radeloos door alles wat er is gebeurd,”.


“En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij hierdoor niet mocht deelnemen aan het songfestival.”


Tijdens het Eurovisie Songfestival was er een incident met een cameravrouw achter de schermen waar Joost bij betrokken raakte.


De advocaat van Joost beweert dat hij enkel de camera had weggeduwd. Er staat momenteel een zitting gepland in juni, maar dit kan nog veranderen volgens Fält.

“Ik ben ervan overtuigd dat, als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd. Wij zullen vragen om enkele Nederlanders te laten getuigen. De kans op vrijspraak acht ik groot,” verklaarde de advocaat optimistisch over de situatie.

Dennis Martinsson, assistent-professor Zweeds strafrecht, bevestigt dat er een datum voor een zitting is vastgesteld.

“Dit betekent niet dat er ook een hoofdzitting bij de rechtbank zal plaatsvinden, maar als de aanklager besluit hem aan te klagen, is er al een datum vastgesteld voor het proces,” aldus Martinsson.

Martinsson benoemt dat het juridisch relevant kan zijn als er destijds een overeenkomst was om Joost Klein niet te filmen.

“Ondersteuning van Joost Kleins versie is versterkt. Er wordt algemeen aangeraden om een schriftelijke overeenkomst te hebben, maar een mondelinge overeenkomst kan ook zijn standpunt versterken.”

Op 27 februari 2025 zal Joost Klein terugkeren naar Zweden voor een optreden. Aanvankelijk was dit gepland in een zaal met 800 zitplaatsen, maar vanwege de grote belangstelling is het verplaatst naar een locatie met een capaciteit van ruim 2000 zitplaatsen.

De advocaat merkt op dat Joost Klein zich compleet verloren voelt.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven