Iedereen gebruikt dit wasprogramma, maar experts zeggen dat je het niet moet doen!

wasmjpg

Voor sommigen is de was doen geen favoriete bezigheid en is het verre van een weekendbesteding. Toch blijft die stapel wasgoed geduldig wachten.

Is het mogelijk dat dit een vorm van zelfzorg is? Bij nader inzien blijkt dat het snelwasprogramma van 15 minuten misschien niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Deskundigen raden het zelfs af. Waarom? Laten we de redenen bespreken. Het snelwasprogramma mag dan handig zijn voor kleding zonder hardnekkige vlekken.

Echter, voor kleding met vlekken van wijn of olie is dit programma niet effectief. Hoewel het misschien werkt voor licht vervuilde kleding, schiet het tekort op het gebied van energiezuinigheid.

Alhoewel de duur van het programma kort is, verbruikt de machine in die tijd aanzienlijk veel energie, wat resulteert in een verhoogd energieverbruik.

Dit betekent dat je geen geld bespaart en het is ook niet gunstig voor het milieu. Overweeg tevens dat het beter is om je spijkerbroeken niet te vaak te wassen.


In situaties waarin tijd een rol speelt, lijkt het snelwasprogramma handig. Toch kan dit programma schade veroorzaken aan je kleding. Gelukkig hebben moderne wasmachines een handige functie waarmee je de starttijd van het wasprogramma kunt instellen.


Bijvoorbeeld kun je instellen dat de was klaar is zodra je van je werk thuiskomt. Doe de kleding, wasmiddel en optioneel wasverzachter in de trommel, selecteer het programma en stel de gewenste starttijd in. Zo wordt je dag zowel eenvoudiger als efficiënter.


Als je een ouder model wasmachine hebt, is het de moeite waard om te overwegen te investeren in een nieuwer model. Nieuwere modellen zijn doorgaans efficiënter en verbruiken minder water en energie. Als je energie wilt besparen met je huidige machine, sla dan het voorwasprogramma over.


Voor licht vervuilde kleding is het beter om de temperatuur op 30 of 40 graden Celsius in te stellen. Onthoud echter dat dit niet effectief is voor shirts met hardnekkige vlekken, zoals wijnvlekken!


1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven