Vrouw heeft problemen met fulltime baan: ‘Ik heb geen tijd voor iets en ik ben erg gestrest’

luijpg

De overgang van een studentenleven naar de echte wereld ervaart menig persoon die hun studie heeft afgerond als een grote aanpassing.

Een kater oplopen is bijvoorbeeld geen geldig excuus om te laat op het werk te verschijnen en het is niet mogelijk om zomaar een vergadering over te slaan en later bij te praten, ook al had de informatie per e-mail kunnen worden verstuurd.

Bovendien zijn alle vrienden ook druk aan het werk, waardoor het lastig is om zomaar een middag vrij te maken en samen iets te drinken.

Brielle deelt op TikTok haar moeilijkheden bij de overgang naar de werkwereld in een video met de tekst erboven: “qotd in een 9-5, hoe heb je tijd voor je leven.”

Terwijl ze naar de camera kijkt, huilt Brielle en zegt: “Ik weet dat ik waarschijnlijk zo dramatisch en vervelend doe, maar dit is mijn eerste baan, net als mijn eerste baan van negen tot vijf na de universiteit”.

Volgens haar: “Ik ben persoonlijk en ik reis door de stad, en het duurt verdomd eeuwig om daar te komen. Het is onmogelijk dat ik het me nu kan veroorloven om in de stad te wonen, dus dat gaat niet door.”

Zij verklaarde dat ze, om op tijd op haar werk te komen, de trein van 7.30 uur moet halen en pas om 18.15 uur thuiskomt.

De jonge vrouw beweerde dat ze tegen die tijd ‘geen tijd meer had om iets te doen’ en dat het erg moeilijk was om van het leven te genieten.

“Ik wil douchen, eten en gaan slapen,” vertelde Brielle. “Ik heb ook geen tijd of energie om mijn avondeten te koken. Ik heb geen energie om te sporten”

De TikToker verduidelijkte dat het niet de baan zelf was waar ze moeite mee had, maar het feit dat ze naar kantoor moest en het lange woon-werkverkeer ervoor zorgde dat ze pas meer dan een uur na haar dienst naar huis kon terugkeren.


Volgens haar, vermeldt ze, “Als het ver weg was, zou ik om vijf uur vertrekken en al thuis zijn, alles in orde”, zegt ze. “En ik weet dat het nog moeilijker kan zijn.”


Ze vraagt zich af: “Ik weet dat ik langer zou kunnen werken, maar ik stap letterlijk uit en het is pikkedonker. Hoe vind je tijd om vrienden te hebben? Hoe vind je tijd om een partner te ontmoeten?”


Zij beschrijft: “Hoe kan iemand tijd vinden om te daten? Ik heb nergens meer tijd voor en ik ben enorm gestresst.” Enkele mede-TikTokers hebben de video gebruikt om Brielle steun te bieden.


1. Deze jonge vrouw beweert dat ze geen persoonlijk leven meer heeft…
2. Nu ze werkt, beweert ze dat ze niet meer kan genieten.
3. Ze merkt op dat ze geen tijd meer heeft voor plezierige activiteiten in het leven.
4. Deze jongedame lijkt moeite te hebben met haar baan…
5. Haar leven lijkt in te storten door haar werk en het gebrek aan vrije tijd.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven