Grote terughaalactie gestart na vreemde vondst in witbrood!

bakkerij 1jpg

Een opmerkelijke actie is gestart door de bekende Japanse broodfabrikant Pasco Shikishima Corporation, die ongeveer 104.000 zakken gesneden witbrood terugroept.

Deze ongebruikelijke stap komt nadat resten van een zwarte rat zijn gevonden in minstens twee broden, zoals gemeld door BBC News.

Pasco’s brood is een populair product in veel Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe deze besmetting heeft kunnen plaatsvinden, heeft het wel toegezegd om de kwaliteitscontroles aanzienlijk te verbeteren om herhaling te voorkomen.

“We spannen ons maximaal in om onze kwaliteitscontroles te versterken zodat dit niet meer zal voorkomen,” zo verklaarde Pasco.

Er zijn momenteel geen meldingen van

Er wordt gehoopt dat er geen ziektegevallen zullen optreden als gevolg van het geconsumeerde brood, en dat dit zo zal blijven.

Het brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog onduidelijk of deze gebieden ook getroffen zullen worden door de terugroepactie.

Deze terugroepactie is opvallend in een land waar voedselveiligheid doorgaans van een zeer hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.

Recente incidenten, zoals honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, duiden echter op een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

1. Bah, je zal dit maar eten
2. Je zal hier maar ziek van worden zeg
3. Ik kijk anders tegen witbrood aan nu
4. Dat dit zomaar kan gebeuren zeg
5. Bizar dit, zou niet mogen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven