Opmerkelijk: Dit park accepteert geen contant geld meer en heeft een gedurfde oplossing!

betalen 1jpg

Er is een trend gaande waarbij contant geld steeds minder wordt gebruikt in de samenleving, wat met name zorgwekkend is tijdens storingen bij banken en pinautomaten.

Zelfs attractieparken sluiten zich aan bij het beleid van alleen betalen met pin. Zo is het bij Het Nationaal Park De Hoge Veluwe niet meer mogelijk om contant te betalen.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Deze verandering begon afgelopen augustus, toen Avonturenpark Hellendoorn als eerste park besloot om afscheid te nemen van contant geld.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Bezoekers kunnen nu alleen nog contactloos betalen, alhoewel er nog wel automaten beschikbaar zijn om contant geld op een kaart te zetten.

Aan het einde van de dag is het mogelijk om de kaart in te leveren en het eventuele resterende saldo terug te krijgen.

Ook dierentuin Artis heeft contant geld in de ban gedaan. Tickets dienen nu online of bij de kassa met een pinpas te worden aangeschaft.


Ook in situaties van honger of dorst is het nu noodzakelijk om contactloos te betalen voordat men een aankoop kan doen. Dit heeft gemengde reacties bij bezoekers veroorzaakt.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

Bezoekers van Nationaal Park De Hoge Veluwe moeten zich realiseren dat contant geld niet langer geaccepteerd wordt als betaalmiddel. Men kan ervoor kiezen om online een kaartje te kopen of ter plaatse te pinnen voor de entree.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Indien bezoekers geen mogelijkheid hebben om te pinnen, wordt geadviseerd om anderen te vragen om voor hen te betalen en later het bedrag onderling te verrekenen. Velen ervaren dit als een ongemakkelijke oplossing.


1. Ik vind deze oplossing absoluut niet kunnen.
2. Wie heeft deze brutale oplossong bedacht zeg…
3. Dit kun je bezoekers toch niet adviseren…?
4. Ik zet een dikke streep door dit park!
5. Dit is alles behalve normaal!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven