De laatste voedingstrends van 2021.

salmon 518032 960 720jpg

Op zoek naar inspiratie voor je volgende maaltijd? Dan zit je hier goed! Het jaar 2021 brengt weer een aantal interessante foodtrends met zich mee die je zeker niet wilt missen. Van gezonde superfoods tot comfort food met een verrassende twist, voor ieder wat wils. Hier zijn de laatste voedingstrends van 2021:

1. Plantaardig eten

Plantaardig eten wint steeds meer aan populariteit en is een trend die in 2021 zeker doorzet. Denk aan heerlijke vleesvervangers, plantaardige melk en kaas en biologische groenten en fruit. Met een plantaardig dieet kun je niet alleen gezonder eten, maar ook een bijdrage leveren aan een beter milieu.

2. Fusion cuisine

Fusion cuisine draait om het samenvoegen van verschillende culinaire tradities en het creëren van verrassende smaakcombinaties. In 2021 experimenteren steeds meer restaurants en foodtrucks hiermee. Denk aan sushi-burrito’s, ramen burgers en taco pizza’s.

3. Gefermenteerde voeding

Gefermenteerde voeding is al eeuwenlang geliefd in diverse culturen, maar krijgt ook in 2021 meer aandacht. Denk aan gefermenteerde groenten, kombucha en kimchi. Deze voeding is niet alleen smaakvol, maar ook gunstig voor je darmflora en immuunsysteem.

4. Comfort food met een gezonde twist

Comfort food is altijd een favoriet, maar in 2021 zie je steeds meer varianten met een gezonde twist. Denk aan gezonde brownies gemaakt van zwarte bonen, bloemkoolpizza’s en avocado frietjes. Zo kun je genieten van je geliefde comfort food zonder schuldgevoel.

Ben je geïnspireerd geraakt door deze voedingstrends van 2021? Duik dan snel de keuken in en probeer ze zelf uit. Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete gerecht!

author avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven