Nieuwe verdachte details over penalty: Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

ssjpg

Er vond gisteren een omstreden moment plaats tijdens het EK voetbal waarbij Oranje werd uitgeschakeld. Het leek erop dat de wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen en naar een verlenging zou gaan, totdat Ollie Watkins de droom van Nederland aan flarden schoot.

Echter, na de wedstrijd draaide alles om ‘de penalty’. De scheidsrechter, al bekritiseerd vanwege een verleden met omkoping, gaf een omstreden strafschop aan de Engelsen die uiteindelijk het verschil maakte.

Op sociale media circuleren video’s waarin te zien is dat Bukayo Saka hands maakte voordat Denzel Dumfries en Harry Kane elkaar raakten.

Desondanks heeft de VAR dit moment compleet genegeerd en niet beoordeeld. Bovendien verliet Kane eerst het veld voordat Dumfries hem raakte, wat de beslissing nog vreemder maakt.

De reacties uit de voetbalwereld zijn geschokt. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe spreekt op X over “een flinke klap voor alle scheidsrechters die integer zijn”, en beschuldigt Zwayer indirect van partijdigheid.

Ook in Engeland heeft de beslissing voor ophef gezorgd. Voormalig topvoetballer Gary Neville bekritiseert het als een ‘disgrace’, en zelfs de Engelse fans begrijpen niet waarom er een penalty is toegekend.

Tijdens de persconferentie uitte bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en betoogde dat het voetbal ‘kapot gaat door dit soort beslissingen’.

Ondanks zijn woede besloot Virgil van Dijk zich terughoudend op te stellen om verdere problemen te voorkomen.

Voorafgaand aan de winnende goal van Watkins waren er naast de omstreden strafschop nog twee andere discutabele beslissingen. Eerst kreeg Engeland een doeltrap terwijl Nederland recht had op een corner.

Cody Gakpo werd onterecht teruggefloten voor een vermeende overtreding en kort daarna scoorden de Engelsen.

Kort samengevat: er waren twee onjuiste beslissingen, een genegeerde handsbal en een onterechte penalty, wat leidde tot het verlies van Nederland. De reden hierachter blijft een mysterie.

1. De voetbalwereld uit steeds luider haar mening.
2. Ook in Engeland is er verontwaardiging en begripgebrek…
3. Vraagtekens bij deze details zijn zeer op hun plaats!
4. Deze vreemde gang van zaken roept nog meer vragen op…
5. Het is allemaal te absurd voor woorden dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven