Last van nat wasgoed na de droger? Dit is waarom het gebeurt!

drojpg

Wanneer handdoeken of beddengoed onverwacht vochtig uit de droger komen, kan dat erg hinderlijk zijn. Maar wat zijn de oorzaken van dit probleem en hoe kan het opgelost worden?

Er zijn meerdere redenen waarom wasgoed niet goed droogt. Een te volle of te lege droger kan ervoor zorgen dat het wasgoed niet gelijkmatig droogt.

Daarnaast is het verstandig om verschillende soorten kleding niet samen te drogen, aangezien zwaardere items naar achteren kunnen schuiven en lichtere items naar voren.

Vergeet niet om altijd het correcte droogniveau te selecteren en regelmatig de filter en condensor van je droger schoon te maken.

Een verstopte filter of condensor kan vocht vasthouden, waardoor het wasgoed niet volledig kan drogen. Reinig ook regelmatig de sensor die controleert of het wasgoed droog genoeg is.

De oplossing? Zorg ervoor dat je de droger op de juiste manier gebruikt en regelmatig schoonmaakt om te voorkomen dat het wasgoed vochtig blijft.


Op elke natte was in de droger kun je een droge handdoek leggen. Dit kleine trucje kan wonderen doen.


De droge handdoek absorbeert het vocht en kan helpen om je wasgoed sneller en beter te laten drogen, waardoor je voorkomt dat het nog vochtig uit de droger komt.


1. Redenen waarom je wasgoed niet goed droogt.
2. Oorzaak en preventie.
3. Handige tip om te testen.
4. Hoe je wasgoed droog houden.
5. Nieuwe inzichten…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven