EBU verduidelijkt beslissing over Joost Klein’s diskwalificatie.

jjjpg

Recent heeft de European Broadcasting Union (EBU) haar uitleg over de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival geactualiseerd en versterkt.

De organisatie handhaaft haar besluit om Klein te diskwalificeren, waarbij wordt benadrukt dat zijn gedrag in strijd was met de wedstrijdregels die bedoeld zijn om een veilige werkomgeving voor alle medewerkers te waarborgen.

Volgens de EBU was de beslissing tot diskwalificatie het resultaat van een “grondig intern onderzoek” dat gesteund werd door zowel het bestuur als de Eurovision Song Contest Reference Group, een adviserend orgaan van het festival.

Gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak binnenkort bij de officier van justitie zou worden voorgelegd, vond de organisatie het niet passend om Klein te laten deelnemen aan de finale.

Verder benadrukt de EBU dat de publieke perceptie, zoals geuit op social media en in bepaalde reacties, niet overeenkomt met de verklaringen van medewerkers en andere getuigen die zowel met de organisatie als met de Zweedse politie zijn gedeeld.

Geen verdere commentaar van de EBU vanwege het lopende juridische proces.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Formeel bezwaar aangetekend door NPO en AvroTros tegen diskwalificatie van Klein.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Joost Klein heeft zich op de kaart gezet en zijn nummer wordt goed gestreamd in diverse landen.

Nog steeds onduidelijkheid over de echte waarheid aangezien iedereen met een ander verhaal komt. Joost heeft nog niet gereageerd.

EBU kondigt aan haar statement te updaten met nieuwe informatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven