Efteling verhoogt prijzen voor eten vanaf juni

eftejpg

In plaats van te focussen op de leeftijd, blijft de Efteling een populaire keuze voor een leuk dagje uit. Spijtig genoeg zijn de tarieven voor toegang de laatste tijd aanzienlijk gestegen, waardoor gezinnen met beperkte financiële middelen het moeilijker hebben.

De kosten voor een toegangsticket van het park in Kaatsheuvel variëren tussen de 38 en 51 euro. Bovendien dienen bezoekers ook parkeergeld te betalen voor hun auto.

Na lang in de rij te hebben gestaan voor attracties, is het onvermijdelijk dat de honger toeslaat en gelukkig zijn er voldoende eetgelegenheden beschikbaar.

Bij uitjes betaal je vaak meer voor eten en drinken en dat is algemeen bekend. De prijzen in de Efteling waren al aan de hoge kant, maar volgens de website Looopings zullen ze nu nog verder stijgen.

Voor een flesje ice tea betaalde men voorheen 3,90 euro, maar vanaf nu zal dat 4,30 euro zijn. Een klein blikje cola, fanta of cassis kostte eerst 3,70 euro en zal nu 4,10 euro kosten.

Zelfs voor een flesje water zal men nu 3,70 euro moeten neertellen. Het is enigszins verrassend dat Disneyland Parijs minder rekent voor deze producten.


Er zijn meldingen van prijsverhogingen, waaronder een stijging van 50 eurocent voor een patatje speciaal tot maar liefst 4,40 euro.


De prijs voor een broodje Unox is nu 5,50 euro, een stijging van een euro ten opzichte van de vorige prijs.


Abonnementsprijzen stijgen ook. Van 215 euro vorig jaar naar 250 euro in januari van dit jaar. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De flinke prijsstijgingen veroorzaken veel kritiek onder bezoekers. Deel je mening op Facebook en informeer anderen over deze veranderingen zodat niemand voor verrassingen komt te staan.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven