Efteling verandert veel in juni: Snacks en drinken worden duurder!

eftejpg

Of je nu jong of oud bent, de Efteling blijft een geliefd park voor een dagje uit. Echter, de toegangsprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen, waardoor gezinnen met een beperkt budget het park niet meer kunnen bezoeken.

De toegangsprijzen van het park in Kaatsheuvel variëren momenteel tussen de 38 en 51 euro, met daarbovenop parkeerkosten.

Na een lange wachttijd voor attracties is de kans groot dat je trek hebt. Gelukkig zijn er verschillende eetgelegenheden beschikbaar in het park.

Bij een dagje uit betaal je vaak meer voor eten en drinken, en in de Efteling waren de prijzen al aan de hoge kant. Volgens Looopings zullen deze prijzen binnenkort nog meer stijgen.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar binnenkort wordt dit 4,30 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis dat eerst 3,70 euro kostte, zal nu 4,10 euro zijn.

Zelfs een flesje water zal binnenkort 3,70 euro kosten. Opvallend genoeg rekent zelfs Disneyland Parijs minder voor deze producten.

Ook Loopings heeft andere prijsverhogingen gemeld. Een patatje speciaal is nu 50 eurocent duurder geworden, wat resulteert in een prijs van 4,40 euro.

Als je zin hebt in een broodje Unox, moet je nu dieper in je portemonnee tasten, want de prijs is gestegen naar 5,50 euro, een euro hoger dan voorheen.

Daarnaast zijn ook de prijzen van abonnementen verhoogd. Van 215 euro vorig jaar naar 250 euro in januari van dit jaar. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:

  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke prijsstijgingen hebben geleid tot veel kritiek onder bezoekers. Deel jouw mening op Facebook en informeer anderen over deze wijzigingen, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

1. Bizar zeg
2. Het moet niet gekker worden
3. Het wordt steeds gekker
4. Ga jij nog naar de Efteling nu je dit weet?
5. Wat een absurde prijs!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven