Eieren bewaren in de koelkastdeur is geen goed idee: hier is waarom.

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Heb je altijd gedacht dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast dé plek was om eieren te bewaren?

Veel mensen maken dezelfde aanname. Echter, deze plek blijkt niet ideaal te zijn voor het behoud van de kwaliteit van eieren.

Door het frequent openen van de koelkastdeur kunnen temperatuurschommelingen optreden die de versheid van eieren kunnen aantasten.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de constante temperatuurveranderingen de houdbaarheid van eieren significant kunnen verminderen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren en deze achterin de koelkast te plaatsen waar de temperatuur het meest constant blijft.

Er is een voordeel van deze methode waarbij je eieren minder blootgesteld worden aan temperatuurvariaties. Dit leidt tot een langere houdbaarheid en vermindert het risico op bacteriegroei.

Ook al zie je niet direct hoeveel eieren je nog hebt, dit nadeel weegt niet op tegen de voordelen van een stabielere bewaartemperatuur.

Vergeet niet bij je volgende boodschappen om je eieren op een andere plek dan de koelkastdeur te bewaren. Houd deze tips in gedachten.

Kleine veranderingen in hoe je je eieren bewaart, kunnen een groot verschil maken voor de kwaliteit van je ontbijt. Zorg ervoor dat je eieren zo vers mogelijk blijven door deze eenvoudige stap te nemen.

Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven