Fotosessie gaat mis: Stiefmoeder sluit bonusdochter uit van familiefoto!

ps 1jpg

Een vredige fotosessie ontaardde in een familieconflict. De man deelde zijn ontsteltenis en droefheid nadat zijn nieuwe echtgenote van plan was zijn dochter uit een vorig huwelijk te weren van een gezinsfoto.

Zijn reactie op haar handeling was dat van “gemeen en pijnlijk” en dit bracht hem aan het twijfelen over hun toekomst samen.

De vrouw, nu stiefmoeder, opperde om foto’s te nemen van het gezin zonder zijn oudste kind. Dit voorstel, uitgesproken in het bijzijn van het kind, liet diepe indrukken achter.

Voor een geplande fotoshoot werden diverse combinaties van gezinsleden gefotografeerd.

“We namen eerst foto’s met ons vijven, daarna met mijn vrouw en onze twee kinderen samen, enkele van mij met al mijn drie kinderen, en ook enkele van enkel onze twee kinderen en van de drie kinderen samen,” verduidelijkte de man.

Alles verliep soepel, tot zijn vrouw plotseling suggereerde om ook een foto te maken van ‘ons vier’ — zonder zijn oudste kind.


De man, die verbijsterd was door het voorstel, voelde zich ongemakkelijk bij het idee zijn oudste kind uit te sluiten.


“Het was voor mij niet eerlijk om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben,” vertelde hij. Zijn weigering om akkoord te gaan met het plan van zijn vrouw leidde tot wrijving; zij voelde zich gekwetst door zijn beslissing.


“Mijn vrouw zegt dat ik haar echt pijn heb gedaan, maar ik wilde geen familiefoto zonder mijn andere kind. Ik begrijp dat het niet haar biologische kind is, maar het blijft wel mijn kind.”


Toen hij zijn dilemma deelde op een online forum, ontving de man veel steun van de lezers. Een opmerking van iemand uit een vergelijkbaar samengesteld gezin luidde:


“Het is goed dat je opkomt voor je oudste. Het zou zinvol zijn om te bespreken waarom je vrouw hen wil uitsluiten.”


Er werd een persoonlijk verhaal gedeeld over gevoelens van buitengesloten zijn door een stiefmoeder die vergelijkbare opmerkingen maakte tijdens de zwangerschap.


Dit voorbeeld illustreert de complexiteit van familiedynamiek in samengestelde gezinnen en benadrukt het belang van inclusiviteit en communicatie binnen het gezin.


Ik zou hetzelfde gedaan hebben als deze vader!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven