Vrouw kiest voor genderneutrale identiteit: Ze wil aangesproken worden als clown!

WhatsApp Image 2024 05 30 at 084015 2jpeg

De mogelijkheden zijn eindeloos in de samenleving van vandaag. Er is ruimte voor diverse genderidentiteiten, inclusief de optie om het geslacht in officiële documenten aan te passen.

Voor sommigen voelt een specifieke genderidentiteit niet passend en zij kiezen ervoor om genderneutraal door het leven te gaan. Het lijkt wel alsof er steeds meer diversiteit in genderidentiteiten ontstaat.

Eén van de prominente figuren in deze discussie is Tobi, die nog niet heeft besloten of hij/zij zich identificeert als man of vrouw.

Daarom kiest Tobi ervoor om aangesproken te worden met ‘het’. Dit is nog geen wijdverbreid probleem, maar Tobi gaat verder en verlegt de grenzen.

Tobi toont de wens voor erkenning van ‘hun’ specifieke genderidentiteit. De manier waarop Tobi wordt behandeld zorgt ervoor dat ‘zij’ zich onbegrepen voelt, daarom eist Tobi dat ‘hun’ gender erkend wordt als een van de genders.

Welke naam geeft Tobi aan dit gender? De genderloze clown. Tobi heeft een passie voor schmink en past deze op een manier toe die meer lijkt op die van een clown dan van traditionele make-up.

Het gezicht van Tobi is volledig opgemaakt, waardoor ‘zij’ direct een clowneske uitstraling heeft. Dit is precies hoe Tobi zichzelf graag wilt presenteren.

Tobi ziet de make-up vooral als een uiting van feminisme. Desondanks ervaart Tobi dat de clownsmake-up ‘hun’ een plezierig gevoel geeft, en ‘zij’ ziet zichzelf eerder als een pop.


“Ik geniet ervan om op een clown te lijken. Ik wil graag als een pop gezien worden. Ik wil geen gender aan mezelf vastgeplakt hebben. Ik ben anders gebouwd,” deelt Tobi.

@tobitopaz i never talk ab this and i just don’t want to be viewed as gendered and hate the idea that people don’t know so okay thank you #nonbinary #agender #nb ♬ original sound – tobi

1. Tobi zou graag erkend zien dat haar gender legitiem is.
2. Ze ervaart een gebrek aan serieuze erkenning…
3. Het blijft onduidelijk wat er is foutgelopen…
4. Ze identificeert zich niet als man of vrouw…
5. Een genderloze clown verdient officiële acceptatie

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven