Glennis Grace kan op jouw feestje komen: Dit kost een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2023 08 07 at 175742jpg

Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, is een prominente Nederlandse zangeres geworden.


Met haar opvallende exclusiviteit in zowel Nederlands als Engels repertoire heeft ze grote bekendheid verworven in zowel Nederland als de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘It’s just not fun’

Haar muzikale carrière begon al op jonge leeftijd; toen ze slechts 11 jaar oud was, trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd gepresenteerd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Zijn bewondering voor haar talent was zo groot dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

In de Soundmixshow op 16-jarige leeftijd vertolkte Glennis “One moment in time” van Whitney Houston en kwam als winnares tevoorschijn.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Deelname aan het Nationaal Songfestival in 2005 met de ballade “My impossible dream” betekende een grote stap voor Glennis, die daarmee Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze aan haar Nederlandstalige album, waarmee ze een nieuwe uitdaging aanging door zich te richten op Nederlandstalige nummers na haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar grote doorbraak vond plaats in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”. Ze kreeg nationale bekendheid toen Wendy van Dijk emotioneel werd door haar uitvoering tijdens het programma “Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Na een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

De verandering wierp zijn vruchten af, want in 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ook het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” won ze met het nummer “Habanera” en na een vijfjarige studie aan het conservatorium werd ze geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Ook was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Als je Glennis wilt boeken voor een evenement, dien je rekening te houden met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

1. Dit is toch niet te betalen?!
2. Wow, wat een bedrag
3. Hier kan je niet tegenop werken
4. Dit kan ik helemaal niet betalen, jij wel?
5. Het wordt steeds gekker.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven