Glennis Grace kan op jouw feestje komen optreden: Dit zijn de kosten voor een half uur!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Glennis Grace, geboren op 19 juni 1978 als Glenda Batta in Amsterdam, heeft een prominente plaats ingenomen als een vooraanstaande Nederlandse zangeres.

Bekend om haar bijzondere tweetaligheid, heeft ze gezongen in zowel het Nederlands als het Engels, waardoor ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten aanzien verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al op jonge leeftijd; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd geïntroduceerd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Hij was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Aanschouw het schitterende moment waarop Glennis op 16-jarige leeftijd straalde in de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time” en als glorieuze winnares uit de strijd kwam.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Het jaar 2005 markeerde een keerpunt in Glennis’ muzikale reis toen ze triomfeerde op het Nationaal Songfestival met de ontroerende ballade “My Impossible Dream”, waarmee ze de eer van Nederland hoog hield op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing ging ze een nieuwe uitdaging aan door te werken aan haar Nederlandstalige album, een opmerkelijke verschuiving van haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Dit initiatief resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Echter was het pas in november 2008 dat Glennis haar grote doorbraak beleefde met de lancering van “Als Je Slaapt”, wat haar landelijke bekendheid bracht toen Wendy van Dijk, tijdens het programma „Life & Cooking”, de emoties voelde tijdens haar optreden.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

“Dit betekende een nieuwe fase in haar muzikale loopbaan, met een unieke stijl die destijds door niemand anders in Nederland werd geëvenaard.”

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

“Deze verandering leverde vruchten op toen Glennis Grace in 2011 werd erkend als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra.”

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

“Ze triomfeerde ook in het populaire tv-programma ‘Van Popster tot Operaster’ met het nummer ‘Habanera’, en kreeg lof als de zangeres met de beste zangstem en techniek na een vijfjarige conservatoriumstudie in Nederland.”

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

“Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album ‘One Night Only’ uit, opgenomen tijdens haar eerste soloshow, en verscheen ze in de TROS-serie ‘De Beste Zangers van Nederland’.”

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief'

Een boeking voor een evenement met Glennis heeft een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

Toch lekker verdienen in dertig minuten tijd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven