Glennis Grace treedt op bij jou thuis: Dit kost voor een halfuur!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Met de geboortenaam Glenda Batta en geboren op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft Glennis Grace zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid, heeft Glennis zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en opviel bij niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Hij was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op 16-jarige…

Glennis schitterde op haar leeftijd in de Soundmixshow toen ze Whitney Houston’s “One moment in time” vertolkte en als winnares uit de bus kwam.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 nam Glennis een grote stap in haar carrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”. Ze won daarmee en vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Vervolgens ging ze samenwerken met Evert Abbing aan haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging was gezien haar focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf toen Wendy van Dijk, tijdens het programma „Life & Cooking”, emotioneel werd door haar uitvoering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit markeerde een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Erkenning kwam in 2011 voor Glennis Grace toen ze de titel Beste Zangeres van Nederland kreeg van onder andere Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Met nummer “Habanera” won ze het tv-programma “Van Popster tot Operaster” en na een vijfjarige studie aan het conservatorium werd ze geprezen als de zangeres met de beste stem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 werd het album “One Night Only”, opgenomen tijdens haar soloconcert, bekroond met platina. Ook was ze te zien in “De Beste Zangers van Nederland” van de TROS.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis Grace wilt boeken voor een evenement, houd dan rekening met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven