Eigenaren verdienen goed: 10 euro voor een stoel op het zonnige terras!

te 1jpg

Opmerkelijk nieuws uit Sevilla: een lokaal restaurant hanteert een tarief van 10 euro voor stoelen die in de zon staan. Voor stoelen in de schaduw blijft de service gratis.

Uit beoordelingen op Olivepress blijkt dat dit restaurant niet uniek is in het rekenen van extra kosten voor ‘premium’ zitplaatsen in de zon. Het online protest tegen deze toeslagen groeit gestaag.

Een teleurgestelde toerist deelt dat zij niet in de zon mocht zitten zonder een toeslag van 10 euro te betalen. “Het viel me extra op dat de helft van het terras in de zon leeg was.”

Een lokale bewoner noemt de extra kosten ‘absurd’ en vreest dat het toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos koesteren we onze stad.”

“Dit gebrek aan respect naar toeristen die hier komen om geld uit te geven zien wij als zeer ongepast.” Ook andere stadsbewoners tonen hun onvrede.

“Als ze me 10 euro rekenen voor een zitplek, dan neem ik gewoon de hele tafel mee naar huis,” grapte een andere bewoner.


Er vindt momenteel online discussie plaats waarin inwoners vragen stellen aan restaurants over het aanbieden van zonnige reserveringen tegen een betaling van 10 euro per stoel.


Op dit moment is het onduidelijk bij hoeveel restaurants in Sevilla deze extra vergoeding wordt toegepast. Bezoekers van de stad worden geadviseerd om van tevoren online te controleren welke restaurants deze toeslag heffen.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis.
3. Zo’n terras sla ik wel over.
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven