Slechte verrassing voor John van den Heuvel: ‘toch wel een klein probleem’

WhatsApp Image 2024 06 28 at 082523 5jpg

Er lijkt wat turbulentie te zijn in de televisiecarrière van misdaadjournalist John van den Heuvel.

Zijn bekende programma ‘Ontvoerd’, dat lange tijd te zien was op RTL 4, is nu verhuisd naar het kleinere RTL 5.

Deze verandering heeft behoorlijk wat opschudding veroorzaakt. Tina Nijkamp, televisie-expert, bespreekt de kwestie in haar nieuwste aflevering van ‘Tina’s TV Update’.

“Het scoort te weinig,” verklaart ze de reden voor deze verplaatsing. Ze voegt toe: “Ja, dat is toch wel een kleine tegenvaller denk ik voor John.”

”Want het grotere RTL 4 zorgt toch eigenlijk meestal wel voor meer kijkers en hoe komt dat nou op RTL 5 terecht?”


Een verhuizing kan uitdagend zijn voor Van den Heuvel, omdat zijn programma te maken kreeg met tegenvallende kijkcijfers in het vorige seizoen.


“Het vorige seizoen was in maart vorig jaar, in 2023, en dat scoorde toch wel heel matig. Lineair zeker niet een miljoen kijkers en het stond natuurlijk wel heel vaak tegenover Europees voetbal,” legt Nijkamp uit.


Verhuizing naar de maandag op RTL 5 biedt John mogelijk een nieuwe kans om zijn publiek weer op te bouwen, buiten sportevenementen om.


De vraag blijft echter of een terugkeer naar RTL 4 nog op de planning staat voor Van den Heuvel.

Volgens Nijkamp begint RTL 5 steeds meer kenmerken van het oude SBS 6 over te nemen, met programma’s die meer rauwheid bevatten.

De trend naar RTL 5, waar ook andere ruwe shows zoals ‘Five Days Inside’ hun plaats hebben gevonden, toont aan dat RTL 4 zich meer richt op licht amusement en datingshows.

1. Dit heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt in de mediawereld.
2. John gaat door een turbulente tijd:
3. Voor John is dit toch wel ontzettend balen…
4. Dit moet toch wel een enorme tegenslag zijn…
5. Ontzettend jammer voor hem

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven