Oproep om informatie: Man van 75 jaar in rolstoel beroofd in Breda

oudje 1jpg

Op een rustige zaterdagmiddag in Breda werd een 75-jarige man in een rolstoel het slachtoffer van een brute beroving.

Tijdens het rijden langs de Langendijk werd de oudere man benaderd door een jongeman die een onschuldige vraag stelde over de tijd in de buurt van het Dr. Struykenplein.

Nadat ze kort hadden gesproken, gingen ze elk hun eigen weg, althans zo leek het.

Plotseling voelde de oudere man echter twee handen rond zijn nek die met kracht zijn twee gouden kettingen grepen en wegrukten.

De dader, een jongeman, maakte zich snel uit de voeten en rende in de richting van de Jacob Catsingel.

Dit voorval vond plaats terwijl de man onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag en liet hem erg geschrokken achter. De politie meldt dat hij striemen op zijn nek heeft als gevolg van de aanval.


Er wordt gemeld dat de vermoedelijke dader een jonge man is, tussen 17 en 18 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.


Hij droeg op het moment van de beroving een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. Een oproep van de lokale politie aan iedereen met meer informatie om dit te melden, zodat de dader snel gevonden kan worden en gerechtigheid kan worden gediend aan het slachtoffer.


Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven