Jessica wil een andere stem en besluit een operatie te doen.

WhatsApp Image 2024 06 10 at 111118 4jpg

Een ingrijpende keuze zoals het veranderen van geslacht brengt een complexe reis met zich mee, met een zorgvuldig opgebouwde hormonale therapie en vaak meerdere noodzakelijke chirurgische ingrepen.

Dit proces kan vele jaren in beslag nemen en na afronding van alle stappen is het begrijpelijk dat men ook de stem wil laten aansluiten bij het nieuwe uiterlijk, wat in sommige gevallen eveneens een chirurgische ingreep kan omvatten.

Bijvoorbeeld Jessica Alves, voorheen bekend als Rodrigo Alves, heeft een transgender-transitie ondergaan. Op haar 36e besefte Jessica dat haar ware identiteit een vrouw was. “Ik ontdekte dat ik transgender was. Ik voelde me anders dan anderen,” zegt ze.

Met een totaal van meer dan £800.000 geïnvesteerd in haar gedaanteverandering, heeft Jessica ook stappen ondernomen om haar stem te laten feminiseren.

Ze verlangde naar een stem die paste bij haar vrouwelijke identiteit en daarom heeft Jessica een stemoperatie ondergaan om dit doel te bereiken.

Na een periode van zeven dagen mocht ze eindelijk weer praten.

In Bangkok onderging ze een uitgebreide operatie in het Kamol ziekenhuis, waar zowel gezichts- als stemvervrouwelijkingschirurgie werden uitgevoerd.

Hoewel haar stem nu duidelijk anders klinkt na de ingreep, is het nog niet helemaal natuurlijk. Om een natuurlijker stemgeluid te bereiken, zal Jessica veel stemoefeningen moeten uitvoeren.

De tevredenheid met het resultaat van de ingreep bij Jessica is nog onzeker, en het is mogelijk dat er in de toekomst nog meer operaties zullen volgen.

1. Oordeel zelf of de ingreep een verschil heeft gemaakt…
2. Tegenwoordig is alles mogelijk….
3. Bekijk de video en oordeel zelf of het goed gelukt is….
4. Ze moet nog wel flink oefenen met haar stem….
5. Het moet toch niet gekker worden….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven