Jill Helena vertelt eerlijk over berichten die ze krijgt: Helaas ook veel gemene reacties!

WhatsApp Image 2024 06 13 at 135602jpeg

De voormalige kandidaat van The Voice, Jill Helena, die haar spreekrecht in de zedenzaak tegen Ali B benutte op woensdag, heeft naast positieve reacties ook te maken gekregen met een golf van haatberichten.

“Ik vond het heel heftig gisteren,” deelt ze emotioneel terugblikkend bij aankomst bij de rechtbank op donderdagochtend. “Spannend, heel heftig.” Ze erkent: “Ik heb heel positieve reacties gekregen…”

Maar naast het positieve, heeft ze ook veel negativiteit ervaren, vertelt ze aan Shownieuws-verslaggever Janine Schuinder. “Schelden… Wat voor h0er ik ben… D00dsbedreigingen…”

In haar slachtofferverklaring sprak Jill over de affaire na de finale van The Voice in 2013 en de vermeende aanranding in mei 2018, waarvoor Ali B terechtstaat.


In plaats van haar nieuwe muziek te laten horen op een parkeerterrein in Amsterdam na een optreden in Monnickendam, bracht hij haar naar een bos waar zij zich gedwongen voelde.


“Nee is nee. Je hebt me gewoon ontvoerd naar een plek, en me daar zwaar aangerand. En me vervolgens als een stuk vuil weer afgezet bij mijn auto. In de jaren daarna worstelde ik met mijn gevoelens.”


“Elke keer als ik jouw gezicht op tv zag, kwamen alle herinneringen en gevoelens weer boven. Ik werd dan boos, verdrietig, bang, wanhopig. En voelde onmacht en frustratie.”


“Ali, weet je wel wat je hebt gedaan? Weet je wel wat je deed? Dat vraag ik mij oprecht af; dat je dit zo gewend bent, dat je niet eens ziet dat je grenzen overgaat. Dat je niet gewend bent dat mensen ‘nee’ zeggen omdat je toch altijd je zin krijgt. Jij duldt geen nee.”


1. Poeh behoorlijk heftig allemaal!
2. Ze krijgt veel positieve reacties maar ook hele nare berichten.
3. Jill laat weten hoe het gaat en is behoorlijk openhartig
4. Hoop voor haar dat dit snel mag gaan stoppen
5. Het is behoorlijk heftig de inhoud van die berichten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven