Joost Klein verdient goed: Dit grote bedrag wordt gevraagd voor een uur optreden!

joost 1 1jpg

Na zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival, waarvoor Joost Klein veel aandacht kreeg, is bekend geworden wat het kost om hem te laten optreden voor een uur.

Op het Eurovisie Songfestival zou Joost Klein Nederland vertegenwoordigen met het nummer “Europapa”.

Volgens de voorspellingen was hij een grote kanshebber om te winnen. Tijdens de tweede halve finale, waar hij zijn nummer voor een groot publiek uitvoerde, werd dit bevestigd.

Met een enthousiaste reactie van het publiek in Malmö, Zweden, kwalificeerde Klein zich voor de finale. Helaas werd hij een dag later gediskwalificeerd.

Hoewel de diskwalificatie een tegenvaller is, heeft deze onverwachte wending positieve gevolgen voor de 26-jarige artiest uit Friesland.


Binnen één dag steeg zijn Instagram volgers van 600.000 naar bijna 2 miljoen en werd zijn nummer “Europapa” een internationale hit. Zijn vergoeding heeft ook baat gehad bij deze rel.


Wat is het tarief voor een uur optreden van de zanger? Als deelnemer aan het Songfestival had Klein al een aanzienlijke fanbase, voornamelijk jongeren.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Eerder behaalde hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Voor een optreden van 45 minuten tot een uur vraagt Klein minimaal € 50.000, waarmee hij een van de duurste artiesten is om te boeken in Nederland.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Zijn vergoeding ligt aanzienlijk hoger dan die van zanger Marco Schuitmaker van Engelbewaarder en zelfs hoger dan die van Suzan & Freek.


Wow wat een bedrag zeg! Hoeven geen medelijden te hebben met Joost Klein!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven