Joost Klein geeft opvallende hint: duidelijke boodschap voor het Eurovisie Songfestival!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Op zondagavond heeft Joost Klein voor het eerst opgetreden sinds zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens zijn uur durende show op het Freshtival in Enschede, vanaf 20.45 uur, bedankte hij het publiek met de woorden “voor jullie liefde.”

Klein startte zijn optreden met een verkorte hardstyle remix van zijn Songfestival-nummer “Europapa.” Hij riep aan het begin van zijn show uit: “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tijdens het optreden heeft Klein geen woord gerept over zijn diskwalificatie. Aan het einde zei hij: “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon.”

Met de woorden “Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe,” liet Klein weten dat hij overweldigd was door het enthousiasme van het publiek.

Nadat het publiek juichte, klapte en floot, hield hij een moment stilte. Hij bedankte zijn fans met de woorden: “Bedankt voor jullie liefde. We hebben meer liefde nodig.”

“Tijdens zijn optreden doorbrak Klein ook de stilte op zijn sociale media door op Instagram in zijn story te posten: ‘Love always wins’ (liefde overwint altijd) met een blauw hartje.”

“Terwijl hij meerdere keren een korte remixversie van ‘Europapa’ liet horen, zong hij niet het volledige nummer.”

“Hij voerde echter nummers als ‘Friesenjung,’ ‘Droom Groot’ en ‘Wachtmuziek’ op. Daarnaast introduceerde hij drie nieuwe nummers.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Ook trok Joost Klein de aandacht met een opmerkelijk kledingstuk: een shirt van American Idol uit 2006. Dit lijkt geen toevallige keuze te zijn.”

Max van den Broek, een specialist in het interpreteren van hints uit “Wie is de Mol?” en werkzaam bij De Telegraaf, heeft dit verder onderzocht.

Van den Broek legt uit: “Joost droeg een shirt van American Idol 2006. De winnaar van dat jaar, Taylor Hicks, had het jaar ervoor ook meegedaan maar niet gewonnen. Het jaar erna won hij wel.”

De vraag wordt gesteld: “Zou dit betekenen dat Joost volgend jaar opnieuw zal deelnemen aan het Songfestival? Molloten, never stop molloting.”

Joost lijkt met deze actie te hinten op een eventuele comeback naar het Eurovisie Songfestival in 2025. De vraag blijft of dit plan werkelijkheid wordt. Als het doorgaat, zal het een zeer opmerkelijke stunt zijn.


Ruim voor de show van Klein begon, was de tent waar hij optrad al vol. Volgens onze verslaggever ter plaatse werd het gebied rond het podium afgesloten met hekken en beveiligers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ondanks dat er zo’n 30.000 bezoekers op het festival waren, konden slechts ongeveer achtduizend mensen zich bij het podium bevinden.


Om de menigte onder controle te houden, werden hekken vlakbij de tent geplaatst en gesloten om 21.00 uur. Ook werden drones vanuit de lucht ingezet door de organisatie om de drukte te monitoren.


1. Zal dit betekenen wat velen denken?
2. Toch wel opvallend! Dit lijkt inderdaad een hint te zijn.
3. Dit zou natuurlijk zo maar eens een feit kunnen gaan worden.
4. Wellicht gaat dit toch de werkelijkheid worden straks.
5. Ik denk dat heel veel mensen dit willen weten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven