Zweedse politie denkt dat Joost Klein strafbaar is: ‘Voorspelling is positief’

joost 1 1jpg

Er zijn sterke aanwijzingen dat Joost Klein (26) mogelijk zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie in Zweden, volgens de Zweedse politie.


De mogelijke vervolging volgt op een onderzoek naar een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival waarbij Klein naar verluidt betrokken was bij een confrontatie met een cameravrouw.


Volgens Emil Andersson, hoofd van het politieonderzoeksteam in Malmö, is de kans op vervolging groot.


“De prognose is goed en we verwachten waarschijnlijk een vervolging,” zo verklaarde Andersson. Een bevestiging hiervan kon niet worden verkregen van de Zweedse politiewoordvoerder aan het ANP.


Overdracht van het dossier aan het Openbaar Ministerie wordt verwacht begin juni.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens een bron duurt zo’n zaak normaal zes tot acht weken, maar in dit geval wordt er gebruikt gemaakt van een versnelde juridische procedure vanwege overtuigend bewijsmateriaal en de ernst van het misdrijf.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dit resulteerde in het toewijzen van een voorlopige datum voor de behandeling van de zaak van Klein. Het management van Joost Klein was niet bereikbaar voor verdere toelichting.


Een klacht tegen Klein ontstond na een incident tijdens het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster verklaarde dat Klein bedreigende gebaren maakte toen ze hem filmde, wat in strijd was met de afspraken.


Na onderzoek door de politie besloot de organisatie van het songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), om Klein uit te sluiten van de finale. Klein heeft zelf nog geen reactie gegeven op de situatie.


Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven