Kasteel van Doornroosje in de Efteling is weer open: Wat is er gebeurd?

doornjpg

De Efteling, bekend als het grootste en mooiste attractiepark van Nederland, heeft al meerdere prijzen gewonnen.

In 2017 werd het park zelfs uitgeroepen tot het mooiste en beste park ter wereld door Amerikaanse beoordelingen. Desondanks uiten Nederlandse bezoekers vaak kritiek op de stijgende prijzen.

Dit jaar zijn de entreeprijzen voor het eerst boven de 50 euro gestegen, en ook de kosten voor eten en drinken op het park zijn gestegen, waardoor frisdrank zelfs duurder is dan in Disneyland Parijs.

Deze prijsstijgingen worden deels gerechtvaardigd door de aanzienlijke kosten van het onderhoud en de renovaties die nodig zijn om het park in uitstekende staat te houden.

Een recent voorbeeld van deze renovaties is het kasteel van Doornroosje, dat de afgelopen maanden uitgebreid is gerenoveerd.

Het kasteel was meer dan een half jaar gesloten voor renovatie, wat enige overlast veroorzaakte voor bezoekers.

Niet alleen de gevel van het kasteel onderging een opknapbeurt, maar ook de voorgevel van Doornroosje zelf werd aangepakt.

Opmerkelijk genoeg lijken haar kenmerken aanzienlijk te zijn veranderd, wat leidt tot speculatie of Doornroosje misschien een bezoek heeft gebracht aan dezelfde plastisch chirurg als Barbie.

Of dit een grap van een bouwvakker was of dat Doornroosje nu een aantrekkingspunt wordt voor een ander publiek, blijft voorlopig een vraag.

Een bericht gedeeld door Al het moois (@al.het.moois)

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven