Oma vraagt 10 euro per uur om op haar kleinzoon te passen: ‘Ik ben geen kinderopvang’

oppa 1jpg

Voor de opvoeding van kinderen hebben ouders soms hulp nodig, omdat ze niet altijd thuis kunnen blijven.


Vaak schakelen ouders familie, vrienden of professionele oppassers in voor hulp. In november 2020 deelde Henny (69) haar verhaal op Reddit en vroeg om advies over een conflict met haar dochter.


Haar 29-jarige dochter had een zoon van 1 jaar en wilde weer fulltime gaan werken.


De schoonouders pasten enkele dagen per week op de baby, en de dochter vroeg aan Henny om de overige dagen voor haar kleinzoon te zorgen.


Henny was bereid om op haar kleinzoon te passen, maar vroeg €10 per uur. Haar dochter vond dit te hoog en bood €8 per uur aan.


Henny was niet tevreden hiermee en benadrukte dat ze betaald wilde worden voor haar tijd en inspanning, vooral omdat ze haar eigen werk zou moeten verminderen.

Henny legde uit dat haar dochter vijf dagen per week, zeven tot acht uur per dag werkt en hulp nodig had voor twee of drie van die dagen.

Henny stelde voor om € 10 per uur te betalen, maar haar dochter bood € 8 per uur aan omdat ze zelf € 19 per uur verdient.

Henny vond het aanbod van haar dochter onacceptabel en benadrukte dat ze haar tijd niet gratis kon besteden, aangezien ze haar eigen werk en verantwoordelijkheden had.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

Ze gaf aan dat ze niet in staat was om tegelijkertijd te werken en voor haar kleinkind te zorgen zonder hier een passende vergoeding voor te ontvangen.

Na Henny’s verhaal werd er kritisch gereageerd door de Reddit-gemeenschap, waarbij velen haar eisen als onredelijk beschouwden.

Er werd gesuggereerd door een lezer dat Henny probeerde haar dochter te exploiteren door twee derde van haar salaris te vragen.

De mening van anderen was dat Henny gewoon had moeten zeggen dat ze niet beschikbaar was om op te passen.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

Een andere lezer suggereerde dat Henny oorspronkelijk om een hoger bedrag had gevraagd in haar bericht en dit later had aangepast om beter over te komen.

Deze lezer was van mening dat Henny niet echt om haar dochter gaf, gezien haar benadering.

1. Haar dochter kan maar €8 betalen, toch eist ze €10!
2. Deze oma geeft aan dat ze vergoeding wil voor haar tijd en inspanning.
3. Deze oma vindt een lager tarief per uur onacceptabel!
4. De oma eist twee derde van het uurloon van haar dochter.
5. Velen vinden dat de oma haar dochter probeert uit te buiten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven