Ernstige gebeurtenis op Schiphol met KLM-vliegtuig: Passagiers waren erbij

klmjpg

In de middag heeft zich op luchthaven Schiphol een tragisch incident voorgedaan, waarbij een man in contact kwam met een draaiende vliegtuigmotor en hierbij het leven liet.


De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft via sociale media bevestigd dat het incident heeft plaatsgevonden, maar of het slachtoffer een passagier of een medewerker was, is nog niet bekend. Er wordt gespeculeerd dat het om een medewerker gaat.


Het tragische ongeval vond plaats tijdens de pushback, het moment waarop het vliegtuig gereed was om te vertrekken.


De individu kwam in aanraking met een van de draaiende motoren en heeft dit helaas niet overleefd. Schiphol heeft verklaard dat zich vandaag een tragisch incident heeft voorgedaan waarbij een persoon in contact kwam met een vliegtuigmotor.


“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”

Een medewerker van het betreffende vliegtuig gaf aan dat iemand ‘in de motor zou zijn gesprongen’ op het moment dat de crew bezig was met het geven van de veiligheidsinstructies.

Vanuit de beelden blijkt dat het incident plaatsvond bij een vliegtuig van KLM. Er ontstond een ‘hevig lawaai’, gevolgd door rookontwikkeling.

Getuigen, namelijk passagiers aan boord, hebben het incident live meegemaakt. Zij zijn inmiddels geëvacueerd en opgevangen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal uitgebreid onderzoek doen naar het voorval. Op dit moment is nog niet bekend om welke vlucht het gaat en wat er precies is gebeurd.

Ondanks de ernst van het ongeluk heeft het geen impact gehad op andere vluchten in termen van vertragingen, aldus een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven