Heel goed nadenken: Wie heeft er voorrang op dit kruispunt?

wlojpg

Ben je klaar voor een uitdagend verkeersraadsel dat je kennis van voorrangsregels op de proef stelt? Stel je het volgende voor:

Op een druk kruispunt komen een witte auto, een voetganger en een scooter elkaar tegen. De witte auto rijdt op een voorrangsweg en wil rechtdoor.

Aan de overkant van de weg steekt een voetganger het zebrapad over. Rechts van de witte auto staat een scooter die ook rechtdoor wil.

De vraag die rijst is: in welke volgorde mogen deze verkeersdeelnemers het kruispunt oversteken? Het is van essentieel belang om alle verkeersregels in acht te nemen.

Heb je je antwoord gereed? Het juiste antwoord op dit verkeersraadsel dient perfect als voorbeeld van hoe verkeersregels toegepast moeten worden in complexe situaties.

Allereerst heeft de voetganger voorrang. Voetgangers hebben altijd voorrang op een zebrapad. Daarna is de witte auto aan de beurt.

Deze auto rijdt op een voorrangsweg en heeft dus voorrang ten opzichte van kruisend verkeer, inclusief de scooter die bij een stopbord staat. Als laatste mag de scooter oversteken.

De scooter moet als laatste oversteken, omdat deze bij een stopbord staat en dus moet stoppen en voorrang verlenen aan al het andere verkeer, inclusief voetgangers en auto’s op de voorrangsweg.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven