Deze beelden gaat viraal: dame krijgt miljoenen likes op haar video!

likesjpg

Als een platform waar gebruikers gemakkelijk kunnen verdwalen in korte video’s, groeit TikTok gestaag in populariteit.

Veel mensen zitten vastgeplakt aan hun schermen, scrollend door een eindeloze stroom clips. TikTok herbergt diverse influencers met verschillende benaderingen en inhoud.

Sommige influencers hebben daadwerkelijk een talent, zoals kookkunst. Zij delen levendige video’s van hun culinaire scheppingen, zowel vermakelijk als inspirerend voor kijkers om zelf te experimenteren in de keuken.

Aan de andere kant zijn er influencers die voornamelijk video’s en foto’s van zichzelf maken, vaak gericht op playbacken of dansen.

Opvallend genoeg behoren juist deze influencers vaak tot de meest populaire op het platform. Zo ook Leah Halton, een 23-jarige influencer met een groot aantal volgers.

Op Instagram heeft ze 1,5 miljoen volgers, maar op TikTok overtreft ze dit ruimschoots met meer dan 8 miljoen volgers.

De realiteit verschilt van de verwachtingen, ondanks de inhoud van haar pagina.

Op Leah’s TikTok-kanaal draaien vooral korte clips waarin ze grappige gezichten trekt of meedoet met populaire muziek. Deze clips, zelden langer dan 10 seconden, hebben een enorme aantrekkingskracht.

Verbazingwekkend genoeg is een van haar video’s bijna 700 miljoen keer bekeken en heeft het 46,7 miljoen likes verzameld, waarmee het een van de meest gelikete video’s op TikTok is. Dit doet ons afvragen waarom dit eenvoudige materiaal zo’n enorme populariteit geniet.

@looooooooch Summer😊#Inverted ♬ Praise Jah In The Moonlight – YG Marley

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven