Vrouw heeft zeldzame aandoening: Haar lichaam ruikt sterk naar vis!

22829769 10156770742318761 4390729132512483619 o 1jpg

Er zijn verhalen bekend over vrouwen die te maken hebben met een onaangename lichaamsgeur, misschien is dit bekend bij velen.

Vroeger dacht men dat dit veroorzaakt werd door overmatig alcoholgebruik, maar nu weten we beter. Kelly heeft helaas zelf moeten ondervinden hoe storend een sterke lichaamsgeur kan zijn.

Sommige vrouwen, zoals Kelly, ervaren niet enkel onplezierige geuren van beneden, maar van hun hele lichaam.

Dit is het gevolg van een zeldzame aandoening genaamd fish-odour syndrome. Kelly Fidoe White, uit Oldham, Engeland, heeft haar hele leven met deze aandoening moeten omgaan.

Deze aandoening zorgt voor een constante geur die lijkt op die van een viskraam, vanwege een stofwisselingsziekte die ervoor zorgt dat patiënten een intense lichaamsgeur produceren, vaak

Er wordt gezegd dat de geur die Kelly bij zich draagt, vergeleken kan worden met rotte vis, uien of uitwerpselen.


Voor Kelly is dit meer dan een cosmetisch probleem, ondanks haar inspanningen om hygiënisch te blijven, blijft de geur persistent.


Helaas begrijpen omstanders niet altijd dat dit het gevolg is van een medische aandoening, wat leidt tot vervelende situaties waarin Kelly zich vaak ongemakkelijk voelt door de reacties van anderen.


De impact op Kelly’s zelfbeeld en zelfvertrouwen is groot. Ondanks dat de aard van haar aandoening bekend is, bestaat er momenteel geen behandeling om de symptomen volledig te verhelpen.

1. Had echt nog nooit eerder gehoord van deze aandoening…
2. Het maakt niet uit hoe vaak ze zich wast.. ze blijft naar vis ruiken
3. Helaas is er niets dat helpt om deze geur te doen stoppen
4. Ze draagt altijd een sterke visgeur bij zich.
5. Het syndroom heeft een toepasselijke naam!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven