Loiza Lamers daagt Johan Derksen uit voor een discussie.

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

In haar eerste verschijning bij Vandaag Inside gisteravond, voerde Loiza Lamers een confronterend gesprek met Johan Derksen.


Johan Derksen stelde deze week opnieuw zijn scherpe kant tentoon door hardop de vraag te stellen of Nikkie de Jager een ‘man of vrouw’ is, waarbij hij zichzelf corrigeerde door ‘zij’ te zeggen.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Opmerkzaam merkte Lamers op dat zowel René van der Gijp als Johan in werkelijkheid erg attent zijn: “Dat vind ik dan zo jammer.”


“Achter de schermen zijn jullie zo lief, maar gisterenavond noemde je Nikkie een ‘jongetje’. Daarna corrigeerde je jezelf naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”


Johan stamelde: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers reageerde scherp: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”


“Johan antwoordde: ‘Ik kan het ook niet meer bijhouden. Je hebt ook dat meisje of die jongen of…'” Lamers onderbrak: “Nee, we zeggen meisje, helemaal als ik er ben.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

Het gesprek verschoof naar Raven van Dorst, die zich niet identificeert als man of vrouw. “Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen,” zei Johan.

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: ‘Je hebt nichten en valse nichten’

Lamers reageerde streng: “Ja, maar als ík niet weet wat ik moet zeggen, dan lees ik me óf in of ik denk: ik brand m’n handen er niet aan.”

Johan gaf toe: “Jawel, maar ik ben, met alle respect, in jullie branche ook niet zo geïnteresseerd om me daarin te verdiepen.”


Er was een moment van zachtheid bij Johan toen hij de volgende woorden sprak: “Het gaat maar om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest speelt geen enkele rol.” Lamers was duidelijk ontroerd: “Nou, dat vind ik fantastisch. Dank je wel. Dat doet me goed om te horen.”


Als afsluiting zei ze: “Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Soms is het gewoon net iets te hard en vind ik het een beetje makkelijk scoren.”


Johan Derksen had de verkeerde tegenover zich!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven