Kiekjes van mannen die verplicht met vrouwlief moeten winkelen: Foto 16 is hilarisch!

WhatsApp Image 2024 03 28 at 162930jpeg

Is dit herkenbaar voor jou, dat je vriend nooit zin heeft om mee te gaan winkelen? Moet je hem bijna smeken om mee te komen, en zelfs dan geeft hij maar met tegenzin toe?


En als je hem uiteindelijk hebt overtuigd (goed gedaan!), loopt hij nors achter je aan terwijl jij enthousiast aan het rondkijken bent. Dit scenario klinkt ons allemaal bekend in de oren.


Maar waarom houden mannen eigenlijk niet van winkelen? Er zijn twee theorieën over dit fenomeen, en eerlijk gezegd kunnen we daar wel blij mee zijn!


De eerste en oudste theorie draait om mannen als jagers. Vroeger waren mannen bezig met het zoeken naar prooien en eenmaal gevangen, waren ze tevreden.


Vrouwen daarentegen waren de verzamelaars die op zoek gingen naar bessen. Nu jagen we op koopjes en de mooiste items. Het zit gewoon in ons bloed.


Maar er is nog een andere theorie. De tweede theorie is dat er simpelweg meer te winkelen is voor ons vrouwen.


De winkelcentra zijn op ons en onze liefde voor kleding gericht. In het verleden verdiende de man het geld en deed de vrouw de inkopen.


Dit resulteerde in winkeliers en adverteerders die zich inspanden om vrouwen aan te trekken. En dat is ze gelukt.


In de meeste winkelstraten zie je veel grote modewinkels, voornamelijk gericht op vrouwen, gevolgd door talloze winkels voor dames en speciaalzaken.


Daarnaast kom je in de winkelstraten verschillende eettentjes tegen, enkele sportwinkels en slechts een paar herenwinkels.


Het aanbod voor vrouwen is dus van nature al veel groter, zowel in aantal winkels als in assortiment. Zelfs in de uniseks winkels van de grote modeketens ligt de focus duidelijk op vrouwen.


Dus,

Gewoon laten we de arme mannen geld verdienen, terwijl wij onze eigen bezigheden gaan doen: geld uitgeven!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven