Manuela Kemp over moeilijke tijd: ‘Ik besloot rustiger aan te doen’

mk 1jpg

Plotseling verdween Manuëla Kemp twee jaar geleden uit de schijnwerpers toen ze tijdens het radioprogramma De MAX onverwacht onsamenhangend begon te praten, wat tot speculaties over haar conditie leidde.

Na een lang stilzwijgen geeft Manuëla eindelijk in een interview met de VARA-gids openheid over haar situatie.

Wat was de reden voor haar afwezigheid en hoe gaat het nu met haar? Manuëla onthult dat het afgelopen jaar moeilijk voor haar is geweest vanwege gezondheidsproblemen.

“Het afgelopen jaar was een behoorlijk ziekenhuisjaar. Ik had veel last van epilepsie, iets wat ik als kind ook al had. Het is weer teruggekomen, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie,” vertelt ze.

Niet alleen had ze te maken met epilepsie, maar ook met andere gezondheidskwesties. “Er waren nog andere dingen, ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.”

Manuëla’s gezondheidsproblemen waren geen verrassing. Ze geeft toe dat ze gedurende haar lange carrière

Er wordt verteld dat je jezelf voorbij rent na 40 jaar werken, zo druk dat je niet beseft hoe het met je gaat.

Na een periode van fysieke klachten en drukte was er uiteindelijk een moment van bezinning. “Vorig jaar ben ik helemaal door de mangel gegaan en heb ik mezelf volledig laten nakijken,” zegt ze.

“Toen heb ik besloten mijn aanpak te veranderen en het kalmer aan te doen.” Na dit besluit heeft Manuëla haar leven opnieuw vormgegeven.

Zij heeft haar liefde voor zwemmen herontdekt, wat niet alleen haar fysieke gezondheid heeft verbeterd, maar ook mentaal positieve effecten heeft gehad.

“Ik zwem veel. Als je steeds fysieke klachten hebt, heeft dit ook mentale gevolgen. Depressief is misschien te sterk uitgedrukt, maar het maakte me niet vrolijker,” aldus Manuëla.

Optimistisch zegt ze, “Nu ben ik op de terugweg en krijg ik weer overal zin in.” Manuëla heeft zich opnieuw gericht op haar oude passies.

Ze is nu bezig met het ontwerpen en maken van verschillende soorten spullen, van sieraden tot lampen. Deze creatieve bezigheden geven haar nieuwe energie en voldoening.

Enthousiast vertelt ze, “Ik hou me op het ogenblik vooral bezig met mijn oude liefde: spullen ontwerpen en maken. Van sieraden tot lampen.”

Ondanks haar lange en succesvolle carrière in de media, heeft Manuëla geen spijt van haar beslissing om een stap terug te doen.

Reflecterend zegt ze, “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team.”

De keuze om afstand te nemen van de radio en televisie heeft geleid tot innerlijke rust, waardoor ze de mogelijkheid heeft gehad om te genezen en zich te concentreren op nieuwe projecten.

1. Het besluit om volledig uit de spotlights te stappen
2. Het is allemaal heel intens.
3. Ze deelt nu eindelijk haar verhaal.
4. Dit is toch wel zeer ingrijpend..
5. De motieven achter haar onvermijdelijke terugtrekking uit de media

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven