Werknemers vertellen: Deze 4 menu-items van McDonald’s zullen ze niet bestellen!

mcdo 1jpg

McDonald’s staat vooral bekend om de geliefde Big Mac, maar biedt daarnaast een breed scala aan andere gerechten aan. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het op fastfood aankomt.

De medewerkers van McDonald’s, die niet alleen de maaltijden bereiden maar ook regelmatig met personeelskorting consumeren, weten vast wel welke gerechten ze overslaan.

Business Insider heeft gesproken met huidige en voormalige medewerkers om te ontdekken welke gerechten ze liever vermijden. Hier zijn vier van de minst geliefde gerechten onder het personeel van McDonald’s:

De Filet-O-Fish van McDonald’s heeft een rijke geschiedenis. Het was in 1965 het eerste non-hamburgergerecht op het menu en is sindsdien een icoon geworden. Vooral tijdens de vastentijd is het populair, omdat katholieken op vrijdagen geen vlees eten.

Het is zelfs een van de favoriete gerechten van voormalig president Trump, die vaak twee visburgers tegelijk bestelt, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Volgens twee medewerkers van de fastfoodketen, die zijn geïnterviewd door Business Insider, is het gerecht minder populair dan gedacht.


Volgens een voormalige medewerker uit Virginia is de Filet-O-Fish vooral geschikt voor oudere klanten vanwege de textuur, maar hij persoonlijk vindt de smaak niet lekker. Een andere medewerker noemde de visburger als “tamelijk smakeloos”.


Vanuit Minnesota gaf een medewerker aan dat hij de gezondere opties op het menu, zoals salades, vermijdt.


Hij is geen fan van de hoeveelheid groenten en sla in de salades en vindt dat de calorieën hoog zijn.


Bijvoorbeeld, de ‘Crispy Chicken Salad’ bevat 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ bevat er 490. Ter vergelijking, een Big Mac heeft 540 calorieën.


Andere medewerkers vertelden Business Insider dat ze de kipburgers vermijden, omdat deze veel boter bevatten en daardoor ongezonder zijn dan gedacht.


De voorkeur van een voormalige manager van een McDonald’s-vestiging gaat uit naar de basisproducten van de fastfoodketen, waarbij hij de nieuwe gerechten op het menu vermijdt.


Hoewel het menu van McDonald’s divers is, waarderen niet alle medewerkers alle gerechten evenzeer. Hun persoonlijke keuzes en voorkeuren op het gebied van gezondheid beïnvloeden wat ze kiezen van het menu.


Er moet worden onthouden dat smaken verschillen, waardoor iets wat voor de een heerlijk is, voor de ander minder aantrekkelijk kan zijn.


Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven