Moeder verdient goed maar heeft steeds geldzorgen: ‘We kunnen nooit iets leuks doen’

geld6 1jpg

Een opmerkelijke bekentenis is gedaan door een vrouw die ruim 81.000 pond per jaar verdient, omgerekend zo’n 93.000 euro, en toch moeite heeft om rond te komen.


Zelfs alledaagse dingen zoals een tijdschrift of make-up zijn voor haar eigenlijk te duur geworden door de stijgende kosten van levensonderhoud, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

Een alleenstaande moeder heeft haar frustraties gedeeld op het forum Mumsnet, wat werd opgepikt door de tabloid The Mirror.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand: ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Haar woorden: “Het is niet zo dat ik helemaal geen eten kan kopen, maar ik moet dagelijks puzzelen om uit te komen.”

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Volgens haar is het zelfs niet meer mogelijk om kleine luxeartikelen zoals een kopje koffie, een tijdschrift of een lippenstift te veroorloven.


“De vraag rijst: wie heeft vandaag de dag nog reserves?” vraagt ze zich af terwijl ze uitlegt dat ze een alleenstaande co-ouder is die in Londen woont, waar de kosten voor hypotheek extreem hoog zijn.

Familie Khaled heeft niet genoeg aan uitkering: Leefgeld is maar 150 euro per week

“Al mijn gespaarde geld is verdwenen, en nu ben ik niet meer in staat om leuke dingen te doen. Ik kan mijn kinderen niets geven en we kunnen nooit iets leuks doen.”

Dan zou je toch aannemen dat een inkomen van 81.000 pond per jaar, wat neerkomt op 6.750 pond per maand, voldoende zou moeten zijn. Maar volgens haar is dat niet het geval.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

Ze uit ook haar frustratie richting de overheid: “Ik begrijp niet hoe zij kunnen stellen dat de economie geweldig draait en dat de inflatie meevalt.”

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Haar bericht kreeg veel reacties. Een andere gebruiker schreef: “Ik verdien iets meer dan jij en houd ook nog maar weinig over. Mijn hypotheek is 1.300 pond per maand.”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

1. Volgens mij gaat er dan iets verkeerd!
2. Ken toch genoeg mensen met minder…
3. Deze moeder kan nog net eten kopen voor haar kinderen…
4. Ze kan helemaal niets voor haar kinderen kopen.
5. Sparen is onmogelijk voor deze moeder..

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven