Beelden verschenen van vrouwelijke cameraploeg: Heeft dit te maken met Joost Klein incident?

jkjpg

De ophef rond Joost Klein en zijn diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö houdt de gemoederen bezig.

Ondanks dat het onderzoek van de Zweedse politie naar het incident met een cameravrouw nog loopt, wordt gespeculeerd dat het nog lang kan duren voordat er meer duidelijkheid komt.

AVROTROS heeft aangegeven dat de cameravrouw Joost’s verzoek om na zijn optreden niet gefilmd te worden, niet heeft gerespecteerd.

Dit verzoek kwam voort uit de emotionele lading van het einde van zijn lied, dat gaat over zijn overleden ouders.

Toch werd er gefilmd, wat Joost uiteindelijk tot een gefrustreerde reactie bracht. Volgens ingewijden maakte hij een dreigende beweging naar de cameravrouw, wat resulteerde in zijn diskwalificatie.


Onder sommigen wordt het gezien als een reactie op uitlokking, waardoor de straf wellicht onevenredig lijkt.


Er wordt nu gewacht op een officiële uitspraak in dit geval en velen zijn benieuwd naar mogelijk bewijsmateriaal in de vorm van beelden. De aanwezigheid van deze beelden is echter nog onduidelijk.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De exacte aanklacht tegen Joost moet nog bekendgemaakt worden, aangezien slechts “een dreigende beweging” op zichzelf niet genoeg lijkt te zijn voor diskwalificatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op Twitter zijn er inmiddels beelden in omloop van een mogelijke cameravrouw die Joost zou hebben gefilmd zonder toestemming backstage, waar filmen verboden was.


Zij zou in een sluwe zet hebben gedaan alsof ze iemand anders filmde, terwijl de werkelijke focus op Joost lag.


Bij de video stond geschreven: “Dutch representative [Joost] doesn’t like us and asked not to film. I respected his wish so I took a picture of our lovely dancer!


Dit voegt een extra laag toe aan de complexe situatie rondom Klein’s deelname aan het songfestival. Het is en blijft allemaal jammer.

Deze beelden laten goed zien dat ze aan het treiteren zijn!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven