Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Recent zorgde rapper en Omroep Zwart-oprichter Akwasi (35) samen met de omroep KRO-NCRV voor opschudding door hun activiteiten op het socialemediaplatform X stop te zetten.

Automatische concepten

Deze beslissing volgde op racist!sche reacties die Akwasi ontving na zijn deelname aan het tv-programma ‘De Slimste Mens’.

Akwasi deelde zijn vertrek van X in een prominente post op zijn profiel.

Nodigde hij zijn volgers uit om hem te blijven volgen op Instagram via @akwasion.

Resoluut was de reactie van KRO-NCRV op deze gebeurtenissen. Zij trokken zich terug van het platform als reactie op de racistische aanvallen die Akwasi had ervaren.

Ook deed de omroep een oproep aan andere mediabedrijven om hetzelfde te doen. Dit roept de vraag op of digitale platforms nog wel veilig zijn voor artiesten en mediabedrijven die te maken krijgen met online haat.


Hoewel Akwasi onlangs succesvol was in ‘De Slimste Mens’ en de titel won, heeft dit niet kunnen voorkomen dat KRO-NCRV zich terugtrok van het platform X.


Het lijkt erop dat intellectuele prestaties niet voldoende zijn om de negatieve kant van het internet te bestrijden.

Automatische concepten

Akwasi kreeg voortdurend negatieve en controversiële reacties op platform X, wat de belangrijkste reden was voor zijn drastische vertrek. De aandacht die hij ontving was niet vanwege lof voor zijn intelligentie, maar vanwege de negatieve stroom van reacties.

KRO-NCRV heeft aangekondigd volledig afstand te nemen van het gebruik van platform X als gevolg van deze situatie.

Scroll naar boven