Anita Witzier stelde krankzinnige en idiote vraag aan een patiënt in psychiatrische kliniek

Anita Witzier stelde krankzinnige en idiote vraag aan een patiënt in psychiatrische kliniek

Tijdens de opnames van het programma “Anita wordt opgenomen” heeft Anita Witzier, de presentatrice, volgens een voormalig medewerker van een psychiatrische kliniek een nogal ongewone verzoek gedaan. Dit werd onthuld door een bron die met Juicechannel sprak.


“Anita Witzier had opnames in een gesloten psychiatrische kliniek waar ik werkte voor Anita wordt opgenomen,”, legt de bron uit.

Er wordt beweerd dat de presentatrice aan een patiënt vroeg, die op het punt stond ontslagen te worden na een gedwongen opname, om nog een dag langer te blijven zodat haar ontslag gefilmd kon worden.

“Ze verzocht een patiënt, die met ontslag mocht na een gedwongen opname, om nog een dag langer opgenomen te blijven zodat zij het ontslag kon filmen.”

Er is al eerder discussie geweest over het programma van Anita Witzier. Volgens Trouw was er onenigheid tussen de patiënten van de instelling en de directie voorafgaand aan de opnames.

Het programma werd gefilmd op twee locaties in Hilversum en Almere. In Almere, waar patiënten later bij het project betrokken raakten, was er weerstand tegen het filmen. Zij zagen het als een inbreuk op hun privacy.


Gelijk kregen de patiënten gelijk van een landelijke bemiddelaar voor zorginstellingen, waardoor ze de mogelijkheid kregen om de opnames te stoppen.


Kort daarna kwam de directie van GGz Centraal in gesprek met de patiënten. Uit interne documenten die Trouw in handen kreeg, bleek dat de directie benadrukte dat het stopzetten van het project ernstige financiële consequenties zou kunnen hebben, met mogelijke gevolgen voor de zorgverlening.


Er ontstond bezorgdheid bij de patiënten over mogelijke gevolgen binnen de kliniek, waardoor ze besloten niet in te grijpen bij de opnames.


Dit leidt tot discussies over de ethiek van het filmen in dergelijke gevoelige omgevingen en de druk die kan ontstaan op patiënten in de zorg.


Scroll naar boven