Artsen staan voor een raadsel: Meisje moet duizenden keren per dag niezen!

Artsen staan voor een raadsel: Meisje moet duizenden keren per dag niezen!

Ken je dat gevoel van kriebel in je neus, prikkelingen en dan die vervelende nies die eraan komt? Voor velen van ons is een niesbui vast heel herkenbaar.

Katelyn Thornley kan simpelweg het niezen niet tegenhouden en grijpt meedogenloos naar een zakdoekje.

Katelyn ervaart de bizarre medische toestand als verrassend pijnlijk, omdat haar lichaam zich voortdurend schrap zet voor de volgende windvlaag die uit haar neusgaten vliegt.

Ze bleef de hele nacht door niezen, zelfs toen ze de klarinetles verliet op haar school in Texas, VS, op 12-jarige leeftijd. Katelyn legde uit dat “het eigenlijk begon als kleine sprongetjes.”

Ze dacht aanvankelijk dat het een allergische reactie zou kunnen zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was, en dacht dat het snel zou stoppen. Maar dat gebeurde nooit.


Het vreemde probleem verslechterde naar verluidt en ze moest tot 20 keer per minuut niezen, wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer per dag.


Tegen ABC News zei ze: “Het was slechts een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”


In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien keer

Één keer niezen duurde 35 minuten, waardoor Katelyn nauwelijks een zin kon afmaken.

Dit leidde ertoe dat ze uiteindelijk niet meer naar school kon gaan en moest stoppen met het spelen van klarinet in de band.

Volgens haar moeder Erika Hodges: ‘Ze kan niet normaal naar school gaan of iets anders doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.'”

“`html

De artsen van het Texas Children’s Hospital in Houston waren bezig met het achterhalen van de raadselachtige niessituatie en probeerden de oorzaak ervan te vinden. Het unieke geval verbijsterde hen behoorlijk.


Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens en zei: “Ze had een soort vreemd gevoel dat ze in haar neus beschreef, en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”


“`


Toen Katelyn’s verhaal in september 2015 openbaar werd, had ze al zes artsen gezien. Zij hadden allemaal allergieën en de aanwezigheid van een virus uitgesloten, wat hen met stomheid had geslagen.


Haar ouders maakten zich steeds meer zorgen over het onophoudelijke niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.


Katelyn’s vader, Travis, herinnerde zich een voorval waarin Katelyn 45 minuten lang achter elkaar aan het niezen was.

Een niesbui, volgens Guinness World Records, duurde ooit 976 dagen. Dit veroorzaakte natuurlijk veel paniek in het gezin.

Travis zei: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”

Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert

Je ziet haar piekeren en voortdurend niezen.”

De hoop van Travis en Erika was nog steeds gericht op iemand die naar voren zou komen en antwoorden zou geven over de toestand van Katelyn.

Pas wanneer de tiener eindelijk in slaap viel, kreeg ze een beetje rust van het niezen – en om het niezen weg te houden, moest ze Benadryl nemen en naar The Beatles luisteren.

“`html

“Ik wou dat ik even uit mijn lichaam kon treden om mezelf te zien slapen,” zei de jongere. “Zelfs in mijn dromen nies ik.”


Er is geen officiële update over Katelyns niesgewoonte ondanks dat er acht jaar zijn verstreken. Laten we hopen dat ze niet langer in bulk zakdoekjes hoeft te kopen.


“`

Scroll naar boven