Niet normaal: Dit moet je voortaan betalen als je geld uit de automaat pint!

Dit gaat contant geld uit de muur trekken kosten in het nieuwe jaar 2024!

Door de toenemende digitalisering van onze samenleving neemt het gebruik van contant geld af en dragen steeds minder mensen cash bij zich.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het gemak en de snelheid van contactloos betalen met pinpassen of smartphones in hun dagelijks leven.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Deze trend wordt versterkt door de toenemende aanwezigheid van locaties, zoals pretparken en bepaalde geavanceerde supermarkten, waar alleen elektronische betalingen worden geaccepteerd.

Mogelijkheden voor betalingen zijn beschikbaar.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Niet iedereen verwelkomt de overstap naar digitale betaalmethoden. Vooral ouderen, die de voorkeur geven aan contant geld, ondervinden hinder van deze ontwikkeling.

Deze verandering heeft ook financiële implicaties. Bijvoorbeeld, bij ABN AMRO worden klanten geconfronteerd met kosten voor het opnemen van contant geld.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

In rekening wordt gebracht een tarief van 5 euro per transactie, bovenop een percentage van 0,5% van het opgenomen bedrag, als men meer dan 17.500 euro per jaar opneemt.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Dit betekent dat het opnemen van 1000 euro al snel 10 euro aan kosten met zich meebrengt. Voor studenten geldt deze regel al bij een jaarlijkse opname van 6000 euro.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Als je bij Rabobank contant geld opneemt bij pinautomaten van andere aanbieders dan Geldmaat, wordt er een vast bedrag van 0,75 cent per opname in rekening gebracht.

Sommige banken overwegen om slechts één gratis geldopname per dag toe te staan. Deze veranderingen weerspiegelen een duidelijke trend:

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

het bij je dragenHet wordt steeds duurder om contant geld te gebruiken, wat met name nadelige gevolgen kan hebben voor bepaalde groepen in de samenleving.

Scroll naar boven